5 Aralık 2011 Pazartesi

TOTAL RECALL - CALL RECORDER


Hızımızı almışken bir android uygulaması daha tanıtalım.

Hatırlar mısınız bilmem. Eskiden Cem Yılmaz'ın oynadığı bir Panasonic cep telefonu reklamı vardı. Karşısındaki ile konuşurken görüşmeyi kaydediyordu. Panasonic hala cep telefonu yapıyor mu bilmiyorum :) ama görüşmeyi kaydetme fikri gerçekten iyi.

Birçok telefonda bu uygulama mecvut değil. Kiminde kayıt ayarlamak görüşme sıradında işkence. Android market'te kaydettiğini iddia eden birçok uygulama mevcut. İddia eden diyorum çünkü birkaç tanesini denedim ve sonuç felaket. Tabii bu telefondan telefona değişiyor. Kayıt işlemi kullanılan telefonun donanımına da bağlı.

Denediklerim arasında gerçekten gelen ve giden sesi düzgün kaydeden tek uygulama "Total Recall". Samsung S2 için de özel bir uygulaması bulunuyor ;"Total Recall S2"

Gerekli ayarları yaptıktan sonra hem gelen hem de giden her görüşmeyi kaydediyor. Isterseniz görüşmeyi telefon rehberinizdeki isim ile kaydediyor ve dilerseniz kayıtları otomatik olarak email ile veya evernote ile anında webe aktarıyor.

Uygulama oldukca başarılı ve bende sorunsuz çalışıyor. Sanırım belirli bir süre test edebiliyorsunuz sonradan test süresinin bitiminde ya tam versiyonu satın almanız gerekiyor ya da sınırlı versiyon ile devam edebilirsiniz.

Telefon görüşmelerini kaydetmek her zaman işe yarayabilir. Bazen adres almak için bazen de sonradan inkar edilen gerçekleri kanıtlamak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder