5 Aralık 2011 Pazartesi

Opera Android Web Tarayıcısı


Açılışı android olsun olmasın her cep telefonunda bulunması gereken bir uygulama ile yapalim; Opera web tarayıcısı

Telefonların kendi web tarayııları var ancak ben şimdiye kadar Opera kadar iyi çalışan bir web tarayıcısına rastlamadım. Daha andoid yokken java uyumlu cep telefonlarımda internette gezinmek için Opera Mini'yi kullanırdım, androidde de kullanmaya devam ediyorum.

Opera ile desktop tarayıcılarında olduğu gibi kolaylıkla tab'lı pencereler açabiliyorsunuz. Sağ click'in yerini alan uzun click menusu uygulamanın etkinliğini arttırıyor. Bilgisayarınızdaki linkleri senkronize edebiliyorsunuz ve tarayıcı oldukca hizli çalışıyor.

Flash görselleri, isteğe bağlı olarak ayarlayabiliyorsunuz. Web sitesinin sizi mobil bir telefon olarak algılamasını veya bir desktop bilgisayar gibi algılamasını ayarlayabiliyorsunuz. Bu özellikle cep telefonları için otomatık yönlendirme yapan web sitelerinde yardımcı oluyor. Bazen mobil sayfayı değil ana web sayfasını görüntülemek istiyorsunuz.

Opera'nin bence en güzel uygulaması "text wrapping" denilen uygulama. Sistem sayfada focus yaptığınız kısımdaki yazıyı kendiliğinden algılıyor ve ekran boyutuna göre ayarlıyor. Bu çok önemli bir avantaj sağlıyor. web sitelerınde gezinmek çok daha keyifli bir deneyim haline geliyor.

Ayrica "Opera Turbo" denilen ayar ile kotalı internet kullanıcıları için web sitelerinin download boyutu azaltabiliyor. 70%e kadar daha az download sağladığı söyleniyor ama benim ortalamam yüzde %20 - %25 civarında bir download tasarrufu gösteriyor, ki bu da oldukca başarılı.

Her telefonda olması gereken bir uygulama. Bir kere deneyin bir daha telefonun kendi tarayıcısını kullanmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder