31 Mart 2012 Cumartesi

Android için Teamviewer Uzaktan Erişim


Bilgisayara uzaktan erişimin en ünlü programlarından Teamviewer Android için de mevcut. Düşünebilecek en basit şekilde çalışan bu uygulama gerçekten mükemmel.

İki tane basit ön şart var: İlk olarak telefonunuza android teamviewer remote control uygulamasını indiriyorsunuz, sonrasında hedef bilgisayara da teamviewer uygulaması indiriyorsunuz ve sistem hazir. Artık cep telefonunuz ile bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bilgisayardaki teamviewer kodlarını cep telefonunuzdaki uygulamaya girmek.

Ilk başta insan biraz yabancılık çekiyor ama kisa sürede alışıyorsunuz ve özellikle klikleme bazlı tüm uygulamaları kullanmak çok basit.

Aslında mobil uygulaması bu yönde ilerliyor. Uzaktan erişim mantığı ile cep telefonunuzda çalıştramayacağınız oyunları oynayabiliyorsunuz. Bu da başka bir yazı konusu olsun.

24 Mart 2012 Cumartesi

AirCalc - Saydam Hesap Makinasi


Bir raporu incelerken ya da webde bazı tabloları incelerken hesap makinasına ihtiyaç duyduğunuzda cep telefonundaki en büyük sorun bir programdan diğerine geçmek oluyor. Halbuki bilgisayardan alışık olduğumuz gibi hesap makinasını ekranın üzerinde diğer program ile birlikte kullanmak istiyoruz.

Ileride windows mantığı ile çalışmaya başlayacaktır cep telefonları ama o zaman kadar programların üzerine binen saydam uygulamalar kullanacağız gibi görünüyor. Saydam hesap makinasi olan AirCalc tam da bu işe yarıyor. Her androide lazim.

18 Mart 2012 Pazar

İş Cep Bankacılık Uygulaması

Türkiyedeki bankaların bir çoğunun artık android uygulaması mevcut. Şimdilik ben sadece İş Cep uygulamasını kullandım. Bu uygulama çok fazla detaya girmeden temel fonksiyonlari yerine getirecek şekilde tasarlanmış. Zorlanmadan hesabınız ile ilgili temel işlevleri yerine getirebiliyorsunuz. Ayrıca günlük bir ekonomi bülteni ve yakındaki şubeleri gösteren fonksiyonlar mevcut.

Buradaki temel sorun bankaların android uygulamaların ne kadar güvenli olduğu. Indirilen birçk uygulamanın telefon üzerinde olağanüstü yetkilere sahip olduğu bir gerçek ancak android ile ilgili ciddi güvenlik sorunları yaratabileceğine dair ciddi bir bilgi bulamadım.

Hatta birçoklarına göre android anti virüs programlari da gerçekte sadece reklam amaçlı ve esasında herhangi bir virüs koruması sağlamıyorlar. Daha o durumda olmasak bile yakında cep telefonlarının bilgisayarlardan bir farkı kalmayacak

Siine Klavye


Dönem dönem anroid için yeni klavye seçenekleri çıkıyor ama sanki bunlar hep Swype klavyesi olmayanlar için.... Siine klavye uygulamasını indirdim ve beğendiğim özellikleri de oldu. Standart kalıplar için kısayollar sunması, harflerin büyük olması güzel özellikler ama Siine bana kalırsa Swype'nin yerini tutamaz.

Zaman zaman önerdiği sözcükler ile beni çıldırtsa da artık "swipping"e çok alıştım, kesinlikle devrimci bir buluş. O yüzden siine ancak swype kullanmıyorsanız önerebileceğim bir uygulama.

6 Mart 2012 Salı

Sketch It


Sketch It online picturize oynayabileceğiniz eğlenceli bir uygulama. What the Doodle gibi benzeri uygulamalar da var ancak Sketch It diğerlerinden çok daha başarılı.

Bu tarz oyunlarda diğer online oyuncuların katılımı ne kadar başarılıysa oyun da o kadar iyi oluyor. Sketch It özellkle bu alanda diğerlerinden ayrılıyor. Devamlı ve yüksek puanlı oyuncular için ayrı odalar bulunuyor. Böylece performansınız geliştikce daha iyi oyuncular ile birlikte olabiliyorsunuz.

Malesef oyun sadece ingilizce veya almanca olarak oynanabiliyor. Benzer türkçe bir oyun bilen var mı?